Yapılan Saldırıya Kınama

Saldırıya uğrayan Elazığ ÜLKÜ TEK yönetim kurulu üyesi Hüseyin GEZER için kınama mesajı yayımlandı.

31 Agustos 2012 Cuma günü ilimizde şiddetli yağmur yağışı neticesinde Harput Merkezde bulunan esnaflarımızdan birisinin dükkânına oluşan sel sularının taşması neticesi ile ilgili olarak İl Özel İdaresinden Harput’a giden Kurum çalışanlarından ve Elazığ ÜLKÜ TEK yönetim kurulu üyesi Hüseyin GEZER meydana gelen hasarı tespit çalışmaları esnasında saldırıya uğramıştır.

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından Harput’ta yapımı gerçekleşen Yağmur Suları Toplama projesi dahilinde yapılan işten dolayı mağdur olduğu gerekçesi ile kurumu MAHKEMEYE veren esnaf yaşanan mağduriyet ile ilgili olarak kurumdan personel talep etmiş ve arkadaşlarımız mesai bitimine yakın bir zaman olmasına rağmen vatandaş için olay yerine gitmişlerdir. Hasar tespit çalışmaları esnasında saldırıyı gerçekleştirenlerden birisinin ilimiz Millet Vekillerinden Şuay ALPAY beyle telefonda görüştüğü ve bu görüşmede aleni olarak Elazığ İl Özel İdaresi çalışanlarını ve çevre esnafı kast ederek ağır hakaretler içeren konuşmalar yaptığından dolayı Dernek Yönetim Kurulu üyemiz olan görevli personel Hüseyin GEZER olayı sakinleştirmeye çalışmıştır. Şahsı kamu görevlilerine karşı nezaketsiz ve saygısızca davranışları konusunda uyarması esnasında, kalabalık arasından sıyrılan bir kişinin saldırması ile gerçekleşen bu olaydan yönetim kurulu üyemiz darp edilmiş ve yaralanmıştır. Söz konunu bu vahim olayın gerçekleşmesine sebep olan kişileri, darp olayı gerçekleştikten sonra yapılan şikayet neticesinde tutuklanmaları gerekirken, şahısların serbest bırakılmasını sağlayan ve bu serbest bırakılma işlemi ilgili kurumları arayarak taraf olanların kimler olduğunu merak ettiğimizi de buradan kamuoyunun taktirine bırakıyor, bu işte saldırganların tarafında yer alanları da Elazığ Kamu oyu önünde KINIYORUZ…

Reklam
Reklam

Görevi sadece mağdur olduğunu ifade eden, araya vekilleri koyarak hak aramaya çalışan sözde şahısların mağduriyetlerini tespit etmek olan, kamu görevlilerine bu haksız saldırıları yapanlarında güçlerini nerden aldıkları aleni olarak ortadadır. Yönetim kurulu üyemiz Sayın Hüseyin GEZER’ e yapılan bu saldırı son zamanlarda kamu kurum ve kuruluşlarında teknik elemanların karşılaştığı birçok olaydan sadece birisidir.

Kamu çalışanı olarak görevini ifa eden personele görev başında darp yapmanın suçu açıktır. Ancak bu darp olayını gerçekleştirenlerin bu suçu işleyenlerin tutuklanması gerekirken kimler tarafından kimlere talimat verilerek serbest bıraktırıldığı da aklımızı işgal eden önemli bir sorudur.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevini yapmaya çalışan Teknik Eleman arkadaşlarımızın kamu hizmeti yaparken maruz kaldıkları bu saldırıyı esefle kınıyor, bu saldırıyı gerçekleştirenlere sahip çıkanlar ile ilgili değerlendirmeyi de milletimizin ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: