Yaptığı resimlerle, ünlü ressamlara taş çıkartıyor

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Beldibi köyünde yaşayan Perihan Sert (21), yaptığı resimlerle ünlü ressamların eserlerine...

Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Beldibi köyünde yaşayan Perihan Sert (21), yaptığı resimlerle ünlü ressamların eserlerine taş çıkartıyor. Yağlı boya çalışması ile yaptığı tablolar ile yediden yetmişe herkesin beğenisini kazanan köylü Sert, sattığı tablolardan elde ettiği geliri lösemili çocuklara bağışlıyor.
Ortaokul 8. sınıfta başladığı resim sevgisini Konaklı beldesinde atölye kurarak pekiştiren Perihan Sert, çalıştığı alış veriş merkezinden aldığı ücreti, boya, tablo, fırça, elektrik ve kira gibi temel ihtiyaçları için kullanıyor. Açtığı resim atölyesinde profesyonel çalışmalar yapan Sert, işinden arta kalan zamanlarında atölyesine giderek resim yapıyor.
Bir tabloyu 2 günde bitirdiğini belirten Sert, elindeki 150 civarında resmi, ekim ayının ilk 3 gününde Alanya’da açacağı sergide izlenime sunacağını belirtti.
Son 5 yıldır resim yaptığını ifade eden Sert, “Resim yapmayı orta öğretimde yatılı okuyordum. Yurtta çok boş vaktim oluyordu. Beni yetenekli bulan okuldaki öğretmenimin yurtta açtığı resim kursuna katıldım. Çalışmalarıma orada başladım. Öğretmenimizin tayini çıkınca kursumuz yarım kaldı. Sonra da ben kendi çalışmalarımla devam ettim. Çünkü resim yapmayı çok seviyorum." dedi.
Resim yapmanın kendisini mutlu ettiğini kaydeden Sert, "Resmin başındayken kendimi öyle mutlu hissediyorum ki yani bu benim için vazgeçilmez bir şey. Birçok ressam arkadaşım var. Onlarla devamlı görüşüp bilgi alışverişi yapıyorum.” diye konuştu.
Özellikle sevdiği insanların portrelerini çok yaptığını belirten Sert, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, Alanya Spor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun resimlerini de yaptı.
Hem portre, hem doğa manzarası gibi her türlü resim yapmayı çok sevdiğini kaydeden Sert, bu resimleri senede bir kez lösemili çocuklar yaranına resim sergisini açıp gelirini onlara verdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz