"Yaptığımız bütün ihaleler yasaldır"

SAMSUN (İHA) - Samsun Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Kılınç, Sağlık Müdürlüğü'nün temizlik ihalesini gizli yaptığı iddialarının asılsız olduğunu, yapılan bütün ihalelerin yasal olduğunu savundu. Uzm. Dr. Kılınç, ihalelere fesat karıştırıldığı iddialarına da sert tepki gösterdi.

Samsun Sağlık Müdürlüğü'nün, sağlık hizmetlerinin aksatılmadan ve devamlı olarak verilebilmesi için 4734 sayılı kamu ihale kanununun usul ve esaslarınca ihale yaptığını ileri süren Uzm. Dr. Kılınç, "Yaptığımız bütün ihaleler şeffaftır. Rekabet ortamına açıktır. İhalelerimizde kamu yararı ve devletimizin menfaatleri gözetilmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Dolunay Şirketler Grubu Başkanı Osman Demirşahin'in iddia ettiği gibi son yapılan temizlik ihalesinin tek kişilik olmadığını öne süren Uzm. Dr. Kılınç, "Bu iddia asılsızdır. Biz, Sağlık Müdürlüğü ve sağlık ocaklarının temizliği işini 2 Ağustos 2004 tarihinde doğrudan temin yoluyla ihale ettik. İlgili kanunun 22/d maddesine istinaden ilan yapmadık. Evpak, Final ve Karmet Temizlik Şirketleri'nden teklif aldık. İhaleyi Final Ltd. Şti. en uygun teklifi vererek kazandı. Dolunay'dan fiyat almamamızın ise sebepleri var. Bunu ilgili makamlara bildireceğiz. Ayrıca, biz ihale kanununun ilgili maddesine göre, her şirkete teklif vermek zorunda da değiliz" diye konuştu.