Yaralı Akbaba Özgürlüğüne Kavuştu

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince iki yıl önce Köprülü Kanyon Bölgesi’nde yaralı bulunan ve Antalya...

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince iki yıl önce Köprülü Kanyon Bölgesi’nde yaralı bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ekiplerine teslim edilen kızıl akbabanın tedavisi tamamlandı. İki yıl süren tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından kızıl akbaba, doğada tekrar yaşamını sürdürebilecek duruma geldi.

İSRAİL TAKİP EDİYOR

Kızıl akbabanın göç yolculuğunu takip etmek için İsrail’deki bir kuş rehabilitasyon merkezi tarafından halkalandığının anlaşılması üzerine, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri merkezle iletişime geçerek tedavi süreci hakkında merkeze bilgi verdi. Tamamen iyileşen akbaba, Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması ile yaralı bulunduğu bölgede doğaya salındı.

Reklam
Reklam

Öte yandan yetkililer, Kızıl akbaba ile birlikte tedavisi tamamlanan iki kızıl şahinin de doğaya salındığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: