Yaralı Askerin Otobüsle Gelmesi Mhp’li Vural’ı Kızdırdı

Hakkari Çukurca’da 6 askerin şehit düştüğü 2 korucunun ise yaralandığı saldırıdan yaralı olarak kurtulan...

Hakkari Çukurca’da 6 askerin şehit düştüğü 2 korucunun ise yaralandığı saldırıdan yaralı olarak kurtulan askerin otobüsle evine gönderilmesi, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın gözyaşları içinde tepkisine yol açtı.

Geçtiğimiz günlerde eş zamanlı olarak düzenlenen saldırıda yaralı olarak kurtulan askerlerden İnegöllü Jandarma Komando Onbaşı Erhan Yakut’un baba ocağına otobüsle gönderilmesine MHP’li Vural’dan sert sözlerle tepki gösterildi. İzmir’in Foça ilçesinde yaşanan terör saldırısını değerlendirdiği sırada yaralı askerin otobüsle gönderilmesine gözyaşları ile tepki gösteren Vural terörle mücadelede topyekün hareket edilmesi gerektiğinin çağrısında bulundu. Vural Böyle bir şey olamaz. Utanç verici bir şey bu. Burada da yaralılarımız var. Teşekkür ediyorum buradaki vatandaşlarımıza hemen yardıma koşmuşlar. Terörle mücadeleyi ancak topyekun kazanırız. Hain saldırılara karşı böyle bir gazimize yapılan bu hareket reva değildir. Birileri skorsky tipi helikopterle gönderiliyor al bin. Ama burada ‘al bin otobüsle git’ deniliyor. Devlet şehidine de gazisine de sahip çıkmalı. Böyle bir mücadele olamaz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

YARALI ASKERİN UÇAK BİLETİ KARDEŞLERİ TARAFINDAN KREDİ KARTI İLE ALINMIŞ

Hakkari'deki saldırıda yaralanan askerlerden GATA’da tedavi gören Gazi Serhat Koca’nın ailesini ziyaret ettiğini belirterek tam bir insanlık dramının yaşandığını aktardı. Vural; “Gidip evine bakın. Orada kardeşleri bana askerin uçak biletini kendilerinin aldıklarını belirterek GATA’ya getirdiklerini söylediler. Bu ayıptır. İnsanlık ayıbıdır” diye konuştu.

“MECLİS HER ZAMAN TOPLANABİLİR”

Terör saldırılarına karşı partisinin CHP ile ‘meclis toplansın’ çağrış yüzünden karşı karşıya gelmesine ilişkin de değerlendirmede bulunan Vural; “Terörle birlikte hükümetin dış politikası da sorgulanmalı. BOP’çular, topçular popçular bir araya gelerek bize açılım pazarlıyorlar. Bakın elbette bizim bu meclis her zaman toplanır ama bizim tek amacımız alanda terörle mücadele kapsamlı şekilde sürdürülürken bir irade oluşturulmuşken bu iradeyi sorgulamadan netice alamamak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: