Yaralı at, saatlerce can çekişti

BATMAN (İHA) - Batman'da, yük taşırken karşıdan gelen arabadan korkarak kaldırımdaki eski bir çöp bidonunun demirlerine saplanan bir at, saatlerce yüzlerce vatandaşın gözü önünde can çekişti.

Olay, Yeni Mahalle ile Raman Mahallesini ayıran Komando Caddesi üzerinde meydana geldi. Sıddık Bay'a ait at, Komando Caddesi'nde yük taşıdığı bir sırada karşıdan gelen araçtan ürküp kaldırıma doğru kaçarken, çöp bidonunun demirlerine saplandı. Karnında 10 cm yarık açılan at, vatandaşların yardımıyla çöp bidonunun demirlerinden kurtarılarak olay yerine yakın boş bir arsaya götürüldü. 5 saat can çekişen at, veterinerler gelmeyince sahibi Sıddık Bay tarafından öldürülmek üzere bir kamyonetle şehir dışına götürüldü.

Reklam
Reklam

Atın kamyonete bildirilmesine yardım eden vatandaşlar, can çekişen hayvanın sürekli debelenmesi nedeniyle zor anlar yaşadı. At sahibi Sabahattin Bay, olay sonrası belediye ve özel veterinerlere haber verdiğini, ancak kimsenin yardımına koşmadığını belirterek, "Bana yıllarca ekmek kazandıran atımın daha da can çekişmemesi için şehir dışına götürüp öldüreceğim. Belediye ve veterinerlerin ilgisizliğini anlamadım. Bunlarda insan duygusu yok mu? Atım 5 saat can çekişti" şeklinde tepki gösterdi.