Yaralı baykuş bulundu

Edirne'de yaralı halde bulunan, gecelerin kralı" ismiyle anılan Puhu kuşu, Edirne Çevre Orman Müdürlüğünde tedavi altına alındı.

Baykuşların en kudretlisi, 65-77 santimlik vücuduyla aynı zamanda en iri baykuşlardan biri olan Puhu kuşu, bir vatandaş tarafından kanadından yaralı halde bulundu.

Edirne Çevre Orman Müdürülüğü Hayvan Bakım Merkezine getirilen kuşun, burada veteriner hekim tarafından kontrolleri yapıldı. Kanadından yaralı olan Puhu kuşu, bir aylık tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar doğaya bırakılacak.

Edirne Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül, kanadından yaralı olarak kendilerine getirilen Puhu kuşunun uçamadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Büyük Puhu kuşunun gece kuşlarının en büyüğü ve en görkemlisi olduğunu ifade eden Bülbül, bu tür kuşların avcıların yanı sıra yorulma, elektrik telleri, araç çarpmaları, diğer yırtıcı kuşların saldırısı gibi doğal etkenlerle de yaralanabileceğini söyledi.

Bülbül, Puhu kuşunun tedavi edildikten sonra tekrar doğaya bırakılacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz