Yaralı Bulunan Şahin, Vefalı Çıktı

Ahlat ilçesinde geçen yıl yolda yaralı bulduğu şahini tedavi ettiren Necat Oruç, şahinin bir daha kendisini terk etmediğini söyledi.

Ahlat ilçesinde geçen yıl yolda yaralı bulduğu şahini tedavi ettiren Necat Oruç, şahinin bir daha kendisini terk etmediğini söyledi.

Oruç, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl yolda avcılar tarafından vurulduktan sonra yaralanan bir şahin bulduğunu ve uçamayan şahini tedavi etmek üzere işyerine götürdüğünü anımsattı.

Oruç, şöyle konuştu:

"Ahlat'ta kafe işletmecili yapıyorum. Geçen yıl Kırıkkaya köyünden Ahlat'a gelirken yol kenarında bir şeyin hareket ettiğini fark ettim. İlk başta otların arasındaki canlının tavşan olduğunu düşündüm. Yaklaşınca bir şahinin gövdesinden ve kanadından ciddi şekilde yaralandığını gördüm. Şahini alıp işyerime götürdüm. Veteriner hekim çağırdım ve hekim şahinin gövdesindeki ve kanadındaki saçmaları tek tek çıkararak yaraları pansuman etti. Yaraları iyileştikten sonra şahini doğaya saldım. İkinci gün sabah işe gidince şahinin işyerimin kapısında olduğunu gördüm. Şahin bana alıştığı için geri geldi. Yaklaşık bir yıldır yanımda. Elimden geldiğince şahine bakıyor, ona her gün taze et ve ciğer veriyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Oktay Bayar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: