Yaralı Fabrika İşçisi Dehşet Dolu Dakikaları Anlattı

Samsun’da Eti Bakır A.Ş.’de amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu yaralanan 37 yaşındaki Yüksel Demir isimli...

Samsun’da Eti Bakır A.Ş.’de amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu yaralanan 37 yaşındaki Yüksel Demir isimli işçi yaşadığı dehşet dolu anları anlattı.

Özel bir hastanede tedavisi sürdürülen işçilerden 37 yaşındaki Yüksel Demir, olaydan 2-3 gün önce Samsun’da geldiğini söyledi. Fabrikada kaynak ustası olarak çalıştığını belirten 37 yaşında evli ve 1 kız çocuğu babası Yüksel Demir, “Kaynattığım malzemenin üstündeydim. Çatının en üstündeydim. Kaynak yaparken birden çökme oldu. Çökerken saçlarla birlikte çeliklere vura vura aşağıda kadar düştüm. Ondan sonra beni aldılar ambulansa atıp buraya getirdiler. Bu sabah da burnumdan ameliyat oldum. Bizimle beraber yaklaşık 50 kişi vardı. Ağır işte yani imalat ve kaynak işinde çalışan da yaklaşık 40 kişi vardı. Kimisi tankın içinde kimide benim gibi üstündeydi. Alttakilerin çoğu vefat etmiş, üstekiler de benim gibi yaralanmış. Benim aynı şirketle 3. senemi dolduruyorum. Çelik sektörü zor iştir. Bizim ana merkezimiz Kocaeli’nde. Ben buraya kaynak işi için geldim. Bundan 2 ay öncede Samsun’a geldim, çalıştım ve gittim. Daha sonra en son da 2-3 gün önce geldim. Dün de öğlen sıralarında bu kaza oldu” dedi.

Reklam
Reklam

Demir’i yakınları yalnız bırakmazken, aynı iş yerinde çalışan arkadaşları da geçmiş olsun ziyaretine geldiler. Diğer taraftan çeşitli hastanelerde tedavi gören 15 hastanın sağlık durumlarının iyi olduğu ve bazılarının da tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: