Yaralı Kadının Yardımına Arama Kurtarma Ekibi Koştu

Kadıköy'de, yolun karşısına geçmek isterken bir dolmuşun çarptığı genç kadının yardımına arama kurtarma ekibi koştu....

Kadıköy'de, yolun karşısına geçmek isterken bir dolmuşun çarptığı genç kadının yardımına arama kurtarma ekibi koştu. Ekip, ilk yardım konusundaki eğitim sayesinde yaralı kadının duruş şeklini değiştirip bilincini açık tuttu.

Kaza, saat 09.00 sıralarında Osmanağa Mahallesi Kuşdili Caddesi tramvay yolunda meydana geldi. İddialara göre aniden yola çıkan Rojda Karacan (23) isimli genç kadına Bostancı - Kadıköy hattında çalışan Cengiz Gül'ün kullandığı 34 TZF 32 plakalı dolmuş çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan genç kadın, çeşitli yerlerinden yaralandı. Yerde acılar içinde bağıran kadının yardımına çevredeki vatandaşlar ile o sırada olay yerinden geçen Ataşehir Arama Kurtarma Tim'i (AKA) koştu. Hemen yoğun trafiğin bulunduğu yol kapatıldı. Bu sırada seferlerine devam eden tramvay da durdurularak sağlık ekiplerine haber verildi. Arama kurtarma ekibinde görevli olan Mustafa Altuntaş, ilk yardım konusundaki eğitimi sayesinde yaralı kadının duruş şeklini ayarlayarak bilincini de açık tuttu.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 15 dakika sonra gelen sağlık ekiplerine yaralıyı teslim eden Altuntaş, görev yerine giderken, "Olay yerinden geçerken kazayı gördüm. Yardım etmek için durduk. Bir otomobil çarpmıştı. Durumu iyi sayılır. Sağlık ekiplerine teslim ettik." dedi.

Daha sonra sağlık ekipleri tarafından sedyeyle ambulansa taşınan Rojda Karacan, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Polis tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürülen sürücü Cengiz Gül ise, olay yerinde kendisini savunarak, "Ben normal yolumdan gidiyordum. Aniden otobüsün arasından çıkarak yola fırladı. Yapacak bir şey yoktu. Duramadım çarpmak zorunda kaldım." diye konuştu.

Kazayı gören bir vatandaş da, yaralı kadının aniden yola çıktığını, dolmuş sürücüsünün hatalı olmadığını iddia etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: