Yaralı karaca bakım altında

Tokat'ta bulunan yaralı yavru bir karaca, Niksar Orman İşletme Müdürlüğü'nde koruma altına alındı.

Reşadiye-Koyulhisar ilçeleri arasında bir vatandaşın Kelkit Irmağı'nda bulduğu yaralı yavru karaca, Niksar Orman İşletme Müdürlüğü'ne teslim edildi. Koruma altına alınan karacanın, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Orman İşletme Müdürü İlhan Yazıcı, "Karaca ile ilgili veteriner arkadaşımızı çağırdık. Tedavisi yapıldı, herhangi sağlık problemi olmadığını söyledi. Çevre Orman İl Müdürlüğü ile Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bilgi verildi. Onlar tarafından teslim alınacak" dedi.

Nadir bulunan bir tür olduğu belirtilen yaralı karacaya ilk müdahaleyi yapan veteriner hekim Ali İhsan Korkmaz ise karacanın genel sağlık durumunda bir anormallik olmadığını ifade ederek, "Tabi hayvan düştüğü yerden çıkmak için kendisini zorlamış. Ufak tefek çizik ve sıyrıklar var. Biz onlar için gerekli tedavimizi uyguladık. Tabi doğal hayatından kopmasının sıkıntıları var. Onun için serbest bir ortama bırakıp buradan ayrılacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz