Yaralı Karga Tedavi Için 650 Kilometreden Getirildi

Mesut MADAN/ BURDUR, İstanbul Göztepe'de Ayça Oğuş tarafından sokakta sol kanadı kırık halde bulunan gri leş kargasının tedavisi için facebook üzerinden

Mesut MADAN/ BURDUR, İstanbul Göztepe'de Ayça Oğuş tarafından sokakta sol kanadı kırık halde bulunan gri leş kargasının tedavisi için facebook üzerinden yardım çağrısı yapıldı. Girişimler sonunda hayvanın Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilmesi kararlaştırıldı. Karton kutu içerisine konularak özel bir otobüs firması görevlilerine verilen kuş, Burdur Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Tamer Yılmaz tarafından teslim alındı. Kuş, Tamer Yılmaz tarafından da Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne ulaştırıldı. Yaklaşık 650 kilometrelik yolculuğun ardından merkeze gelen gri leş kargasının tedavisine başlandı.
'TEDAVİ EDİLEBİLİRSE DOĞAL HAYATINA DÖNECEK'
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Tamer Yılmaz, "İstanbul'da duyarlı vatandaşımız kanadı kırık vaziyette bulmuş. Ne yapacakları konusunda kararsız kalıyor. Burdur'daki Lisinia Merkezi'ni duyup, burada uçamayacak olanların da bakıldığını öğrenince irtibat kuruluyor ve otobüsle göndermek istiyorlar. Ama en büyük problemlerden birisi uzak mesafelerde yaban hayvanlarının nakli. Bazı otobüs firmaları kabul etmiyor. Doğa dostu olduğunu düşündüğüm bir firma kabul ediyor. Uzun bir yolculuktan sonra gri leş kargası Burdur'a ulaştı. Teslim aldık, tedavi için Lisinia'ya götüreceğiz. Veteriner hekim Öztürk Sarıca tedavi edecek. Kanat tedavi edilebilirse doğal hayatına dönecek. Edilemezse misafirimiz olarak yaşamını sürdürecek" dedi.
'KANADIYLA İLGİLİ PROBLEMİ VAR'
Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca da yaralı karganın İstanbul Göztepe'de Ayça Oğuş tarafından bulunduğunu aktarırken, "Oğuş, bu kargaya kişisel facebook sayfasından yardım çağrısında bulunmuş. Daha önce merkezimize yaralı karga getiren Alaz Uslu adındaki arkadaşımız Oğuş'la irtibata geçerek bu karganın da merkezimize getirilmesi için çaba sarfetti. Kanadıyla ilgili problemi var. Uzun bir yol katetti. Tedavilerini yapacağız. Tekrar doğal hayata döndürmek için çaba sarfedeceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz