Yaralı kartal tedavi altına alındı

Tarla gezisi sırasında sol kanadı kırık olarak bulunan kartal, Derinkuyu İlçe Tarım Müdürlüğünde tedavi altına alındı.

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala Köyü’nde tarla gezisi sırasında sol kanadı kırık olarak bulunan kartal, Derinkuyu İlçe Tarım Müdürlüğünde tedavi altına alındı.

Doğala Köyü Muhtarı Musa Öztürk, tarafından tarla gezisi sırasında bulunan kartal Derinkuyu İlçe tarım müdürlüğü’nde tedavi altına alandı.

Muhtar Musa Öztürk, köy çevresindeki gezinti sırada, yerde yaralı bir kartal bulduğunu söyledi.

Yaralı kartala acıyarak aracına alan Muhtar Öztürk, kartalın sol kanadında kırık, vücudunun çeşitli yerlerinde ise yaralar olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Öztürk, kendi imkanlarıyla kartalı tedavi etmeye çalıştığını daha sonra İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim ettiğini dile getirdi.

İlçe Tarım Müdürlüğü bahçesindeki bir kafeste koruma altına aldıkları kartalın yaklaşık 10 gün içinde iyileşebileceğini kaydeden Öztürk, yaralı kartalın her türlü tedavi ve bakımını üstleneceğini vurguladı.

Öztürk, kartalın iyileştikten sonra doğal ortamına salınacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz