Yaralı Köpeğe Ilk Müdahale Zabıtadan

KAHRAMANKAZAN Belediye zabıta ekibi, rutin devriye görevi sırasında Ankara yolunda bir aracın çarptığı sokak köpeğini yaralı halde görünce hemen yardımına koştu. Yaralı

KAHRAMANKAZAN Belediye zabıta ekibi, rutin devriye görevi sırasında Ankara yolunda bir aracın çarptığı sokak köpeğini yaralı halde görünce hemen yardımına koştu. Yaralı köpeğe ilk müdahaleyi yapan zabıtalar, vakit kaybetmeden durumu belediyenin Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine gelen görevliler köpeği merkeze götürdü. Yaralı köpek hemen ameliyata alındı. Merkezde bir süre bakıma alınan yaralı köpek daha sonra sağlığına kavuşturuldu.
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, sokak hayvanlarına ve doğadaki yabani hayvanlara bakmanın görevleri olduğunu ve duyarlı olunması gerektiğini söyledi. Ertürk, "Onlar bizim yaşam alanımızı paylaştığımız dostlarımız. Dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" dedi. İlçede dünya çapında bir hizmet kalitesine sahip olan Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanlarını Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin de bulunduğunu anımsatan başkan Ertürk, şunları kaydetti:
"Merkezimiz sokakta yaşayan dostlarımıza sıcak bir yuva sunuyor. Ameliyathane, yoğun bakım ünitesi ve diğer birimleriyle tam donanımlı olan merkezde, konusunda uzman veteriner ve uzmanlar görev yapıyor. Tüm bakım ve tedavi işlemlerinin yapıldığı polikliniklerin bulunduğu merkezde, kuduz ve karma başta olmak üzere tüm aşıları yapılıyor. Merkezimiz ayrıca, ilçenin coğrafi yapısı gereği doğal yaşama da katkı sunuyor. Yaralanan ya da bakıma muhtaç halde bulunan yabani hayvanlar da merkezde özenle tedavi ediliyor. Merkezimiz de bu doğrultuda gelişmiş ülkelerde bu alanda faaliyet gösteren emsalleriyle yarışacak boyuttadır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: