Yaralı Köpeğe Platin Takıldı

Siirt’te bir arabanın çarpması sonucu iki ayağı kırılan köpek, Bitlis’in Tatvan ilçesinde tedavi edilerek, kırılmış...

Siirt’te bir arabanın çarpması sonucu iki ayağı kırılan köpek, Bitlis’in Tatvan ilçesinde tedavi edilerek, kırılmış ayaklarına platin taktırıldı.

Konu hakkında gazetecilere açıklama yapan HAYTAP Bitlis Temsilcisi Doktor Damla Şahin, sosyal paylaşım ağından gelen ihbara göre Siirt'te bir köpeğe arabanın çarptığı ve köpeğin tedavisi için hiç bir veteriner hekime ulaşılamadığı belirtildiğini söyledi. Dr. Şahin, “Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) aracılığı ile bize gelen bu ihbar üzerine Siirt Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nce yaralı köpek Tatvan Belediyesi Kısırlaştırma ve Tedavi Merkezi’ne ulaştırıldı. Belediye veterinerleri tarafından tedavi altına alınan ve iki bacağı kırılmış olan köpeğe platin takıldı” dedi.

Reklam
Reklam

Bölgede fark yaratan hayvan hakları çalışmaları için başta yetkililer olmak üzere gönüllülerin daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Dr. Şahin, “Sonuçta her canlının yaradılışının bir anlamı vardır ve tüm canlıları korumak hepimizin vicdani borcudur” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: