Yaralı şahine devlet koruması

Malatya’da vatandaşlarca yaralı halde bulunan kızıl şahin, Malatya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından koruma...

Malatya’da vatandaşlarca yaralı halde bulunan kızıl şahin, Malatya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kuşa, uzman veteriner hekim tarafından tıbbi müdahale yapıldı. Bir kanadı kırık olduğu belirlenen kuş bir süre gözetim altında tutulduktan sonra doğaya salınacak.
Yaralı kuşu yol kenarında bulan itfaiye görevlisi Mehmet Nuri Ekici, kızıl şahine Malatya-Darende kara yolunda rastladıklarını söyledi. Kanadı kırık olduğu için uçamayan kuşu iki gün boyunca beslediklerini anlatan Ekici, şöyle devam etti: “Darende yolunda bulduk. Yaralıydı. Bu kuşun kızıl şahin olduğunu öğrendik. İnternette yaptığımız araştırmada, kızıl şahinin nesli tükenen bir canlı türü olduğu bilgisini edindik. O yüzden kendimiz koruma altına aldık. Zaten hayvanları biz çok seviyoruz. Ardından Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nü aradık. İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne ulaştık. Sağ olsun yardımcı oldular. İki günden bu yana evde barındırdığımız hayvanı tavuk ve ciğer yediriyoruz. Kuşun da bir canı var. Beslenmesine çok dikkat ediyoruz. Nesli tükenmeye başlayan bu hayvanlara sahip çıkmamız lazım. Gelecek nesillerin de bu kuşları görmesi için bu gerekli.”
Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekim Mustafa Öner, kızıl şahin türünün nesli tükenmekte olan yırtıcı bir kuş türü olduğunu, bu yüzden Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından neslinin koruma altına alındığını ifade etti. Kızıl şahinlerin kemirgen hayvan ve küçük kuşlarla beslendiğini anlatan Öner, kanadı kırık olarak bulunan şahinin tedavi edildikten sonra doğaya salınacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz