Yaralı şahsın acılı bekleyişi

İSTANBUL (İHA) - Boğazında bıçak parçasıyla 4 saat boyunca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'nde ameliyata alınmayı bekleyen yaralının yakınları, hastane görevlilerine isyan etti. Uzun süre müdahale bekleyen yaralının yakınları, yetkililerin 4 saat beklettikten sonra "Müdahale ederiz ancak hastanede yer olmadığı için burada yatıramayız" dediklerini belirtti.

Edinilen bilgiye göre; Yüksel Engin isimli bir esnaf, Gaziosmanpaşa'nın Taşoluk Beldesi'nde gece saat 22:00 sıralarında, alışveriş sırasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Yılmaz Gürsoy isimli müşterisi tarafından çene altından bıçakla yaralandı. Boğazında kırılan bıçağın parçası kalan yaralıya ilk müdahale, Özel Arnavutköy Hastanesi'nde yapıldı. Hastanede yeterli donanım olmaması nedeniyle Engin, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, hayati tehlikesi bulunan yaralı 4 saat boyunca ameliyata alınmadı. Uzun süren beklemenin ardından hastane yetkilileri, ölümle boğuşan yaralıyı film çekilmesi için özel bir muayenehaneye gönderdi. Daha sonra ise hastanede yer olmadığı gerekçesiyle sadece ameliyatın yapılabileceği söylenince, hasta yakınları çileden çıktı.

Reklam
Reklam

Saatlerce kendilerini beklettiklerini söyleyen Yüksel Engin'in ağabeyi Yılmaz Engin, "Arnavutköy Hastanesi'nde ameliyat edilemediği için buraya sevk edildi. Boğazında bıçakla saatlerce beklettiler bizi. Daha sonra ise özel muayenehaneye gönderip film çektirdiler. O filmi çektirmek için 250 YTL ödedim. Şimdi ise 'Ameliyat ederiz ancak burada yatacak yer yok' diyorlar. Burası büyük bir hastane. Ölümle boğuşan bir hasta varken, neden böyle yaptıklarını anlayamadım" diye isyan etti.
Yaralının yakınları kendilerini içeriye almak istemeyen güvenlik görevlileri ile de tartıştı. Hastaneden konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, durumu yetkililerden öğrenmek isteyen basın mensuplarının içeriye girmesine izin verilmedi.

Öte yandan, acil servis kapısına etten duvar ören güvenlik görevlilerinin ilginç önlemi dikkat çekti.