Yardım Alamadığını Iddia Eden Kişi Eylem Yaptı

Alanya'da geçen ay meydana gelen selde evi ve iş yerinin zarar gördüğünü iddia eden bir kişi kaymakamlık binası önünde eylem

Alanya'da geçen ay meydana gelen selde evi ve iş yerinin zarar gördüğünü iddia eden bir kişi kaymakamlık binası önünde eylem yaptı.

Alanya'da kaymakamlık binası önüne eşi Havva, kızı Hayriye ve oğlu Murat ile gelen Hüseyin Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl aralık ayında şiddetli yağış nedeniyle dere yatağının taşması sonucu evi ve iş yerinin kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Evinin yanında yaptığı naylon çadırda yaşadığını, çocuklarının da okula gidemediğini ifade eden Ayrın, "Sel nedeniyle 2 büyükbaş, 6 küçükbaş hayvanım telef oldu. Evim olmadığı için zor durumda kaldım ve yardım istedim. Ama bana yardım edilmedi" dedi.

Reklam
Reklam

Yetkililerden bir aydır yardım beklediğini kaydeden Aydın, "Biz dilenci değiliz. Ama ne paramız ne de evimiz var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bize yardım etsinler istedik. Sadece tekrar toparlanmak, çocuklarım okula gitsin istiyorum. Verilen 100-150 lira yardım ile toparlanmam söz konusu değil" dedi.

Daha sonra yanında getirdiği bidondaki benzini üzerine döken ve kendini yakmak isteyen Aydın'a kaymakamlık binası önündeki polis ekipleri müdahale etti. Elinden benzin bidonu alınan Aydın, dertlerini Kaymakam Erhan Özdemir'e anlatmak istediklerini söyledi.

Daha sonra Kaymakam Özdemir ile görüştürülen Aydın, ardından ailesiyle ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezine götürüldü.

Muhabir: Mustafa Kurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: