Yardım etmek istediği yaralılar akrabaları çıktı

İSTANBUL (İHA) - Şişli'de akrabalarının düğününden dönüşte eğlenmeye giden 2 çiftin bindikleri taksi kaza yapınca yardımlarına olay yerinden tesadüfen geçen yakınları koştu. Karşılarında yakınlarını görünce şok geçiren vatandaşlar, diğer taraftan da yaralıları sakinleştirmeye çalıştı.

Edinilen bilgiye göre, saat 05.00 sıralarında akrabalarının düğüne katıldıktan sonra Taksim'e eğlenmeye giden Celal-Çiçek Demirel çifti ile akrabaları Aytekin-Sevgi Lafcı çifti, Mustafa Seymen'in kullandığı 34 TER 98 plakalı taksiye binerek Okmeydanı'ndaki evlerine gitmek üzere yola çıktı.

Reklam
Reklam

Halaskargazi Caddesi ışıklarda Çağlayan yönüne dönmek isteyen taksiye Osmanbey yönünde seyir halindeki Yusuf T. yönetimindeki 34 EF 5055 plakalı İstanbul Ulaşım A.Ş.'ye ait cip çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden

çıkan taksi, yol kenarındaki ağaca çarparak durabildi. Kazada taksi sürücüsü Seymen ile birlikte toplam 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Düğünden çıkan Demirel ve Lafcı çiftlerinin akrabaları da yoldaki kazayı görünce durup yardım etmek istedi. Araçtan indiklerinde karşılarında kendi yakınlarını gören Sibel Yılmaz isimli genç kadın ve eşi gözlerine inanamadı. Takside bulunan yaralılara ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar ve olayın şokunu üzerlerinden atamayan akrabaları yaptı. Kaza yapan araçtan çıkarılan şahıslar kaldırıma yatırıldı. Ambulansın gelmesi beklenirken, yakınları da yaralı akrabaları sakinleştirmek için uzun süre uğraştı.

Araç içinde sıkışan Aytekin Lafcı ise olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkarıldı. Yaralılar, Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, cipin sürücüsü Yusuf T. de gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Görgü tanıkları, cipin hızla geldiğini iddia ederek, "Cip hızlı geliyordu. Taksiyi tam döneceği sırada çarparak kaldırıma savurdu" dedi.