Yardım Gönüllüleri Derneği Çocuklara Sinema Keyfi Yaşattı

Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği köyde eğitim gören ve hiç sinemaya gitmemiş olan çocuklara sinema...

Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği köyde eğitim gören ve hiç sinemaya gitmemiş olan çocuklara sinema keyfi yaşattı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil ilçesine bağlı Sam Mezrası Köyü'nde bulunan Büyükpınar İlköğretim Okulu'nda eğitim gören toplam 400 öğrenci Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey'in öncülüğünde köyden otobüslere bindirilerek Nakıp Ali sinemasına getirildiler. Öğrenciler ilk kez sinemaya gelmenin heyecanını yaşadıklarını ve çok mutlu olduklarını söylediler. Derya Güzelbey'e teşekkür eden öğrenciler, "Biz ilk defa sinemaya gitmenin heyecanını yaşıyoruz. Sinemaya götürüleceğimizi duyduğumuz zaman hem çok şaşırdık hem de çok sevindik. Çünkü, bu duyguyu daha önce hiç yaşamamıştık. Yardım Gönüllüleri Derneği sayesinde arkadaşlarımızla birlikte sinema keyfi yaşadık" dediler.

Reklam
Reklam

Büyükpınar İlköğretim Okulu Müdürü Durdu Arslan ile okulda görevli diğer öğretmenler de Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği'ne çok teşekkür ettiler.

İlk kez sinemayla buluşan öğrencilerin çok mutlu olduklarını dile getiren Derya Güzelbey ise, "Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği olarak özellikle köyde yaşayan ve eğitim gören çocuklarımızın bu tür etkinliklere katılmasını istedik. Çocuklarımızı sinema, tiyatro gibi faaliyetlere götürerek onların sosyal gelişimlerini de sağlamayı amaçladık. 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde köyde eğitim gören öğrencilerimiz için önümüzdeki haftalarda festival düzenleyeceğiz. Festivalde çocukların çok eğleneceğine inanıyorum. Ayrıca bu köy okullarının bahçelerine ağaç dikmeye başladık. Bu sayede hem yeşil alanları arttırıyor hem de çocuklara çevre bilincini aşılıyoruz" diye konuştu.

Öğretmenleri tarafından tek sıra halinde sinema salonuna alınan öğrenciler kendilerini sinemaya getiren Derya Güzelbey'e sımsıkı sarıldılar. Güzelbey, öğrencilerle tek tek ilgilenerek sorunlarını dinledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz