Yardım Konvoyu Halepliler İçin İstanbul'dan Hareket Etti

  Haber: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA Halepli siviller için Türkiye'nin dört bir yanından toplanan insani yardım malzemeleri İstanbul'dan yola çıktı.

Haber: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA
Halepli siviller için Türkiye'nin dört bir yanından toplanan insani yardım malzemeleri İstanbul'dan yola çıktı.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Halepliler için toplanan yardım malzemeleri, İstanbul Kazlıçeşme'den konvoy halinde yola çıktı. Kazlıçeşme'den yola çıkan 15 TIR'a güzergah üzerinde bekleyen yaklaşık 500 TIR daha dahil olacak. Un, makarna, fasulye, pilav, mama, süt gibi gıdalar bulunan yardım konvoyu Cilvegözü sınır kapısından geçerek Haleplilere ulaşacak.

Reklam
Reklam

"ESAD'A TARAF OLMAYIN, MÜSLÜMANLARI BOMBALAMAYIN"
Yardım konvoyunun hareketinden önce konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Bu meydanları doldurun. Gösteriler yapın. Görüşmeleri yapanlar da halk bizim arkamızda desin. Masaya oturduğunda halkımız bunu istiyor desin. Milliyetçilere sesleniyorum; milliyetçiyseniz Halep bir Türkmen şehridir neredesiniz, niçin meydanlara çıkmıyorsunuz. İslamcılar sesleniyorum, neredesiniz?
İslam dünyasının halkları sokaklarda değilseniz bombalar bir gün sizi de bulacak. Çünkü bunlar durmayacak. Bunlar Suriye'yi böldükten sonra Türkiye'yi de bölecekler. Ve İran'a sesleniyorum. Bosnalı gençler Sırpları hiç unutmadılar, bu Suriyeli halk da sizi unutmayacak. Bu kin tohumunu yüzyıllara yaymayın. Esad'a taraf olmayın, Müslümanları bombalamayın. Gelin kardeş olun" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
------------------------
-Yardım konvoyu
-Bülent Yıldırım'ın konuşması
-Kazlıçeşme'de toplanan kalabalık
-Genel ve detaylar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: