Yardım kuruluşuna saldırı

Pakistan'ın Karaçi kentinde bulunan bir Hıristiyan yardım kuruluşuna düzenlenen saldırıda 6 Pakistanlı Hıristiyan ölürken, 4 kişi de yaralandı. Polis, Karaçi'de bir sene içinde Hıristiyan hedeflerine yönelik bugün 5. kez yapılan saldırının, Karaçi'deki Barış ve Adalet Kurumu bürolarında, 2 silahlı saldırgan tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. Saldırganların olay yerinden kaçtıkları kaydedildi.

Karaçi Emniyet Müdürü Tarık Cemil, 6 kişinin, kafalarına ateş açılarak öldürüldüğünü ve bunların ellerinin bağlanmış, ağızlarının da bantlı olarak bulunduğunu söyledi. Cemil, öldürülenlerin Hıristiyan olduklarını da kaydetti.

Öldürülenlerin isimlerinin Müştak Ruşen, İkbal Allah Rakha, Aslam Martin, Kamran Anjum, John Menezes ve Bünyamin Talib olduğu bildirildi.

2 KİŞİNİN DURUMU CİDDİ

Saldırının, şehrin güney bölgesindeki 12 katlı Rimpa Plaza'nın 3. katında gerçekleştirildiği, olayda yaralanan 4 kişiden 2'sinin durumunun ciddi olduğu açıklandı.

Reklam
Reklam

Karaçi'de bu sene, daha önce de kilise ve Hıristiyan okullarına yönelik 4 saldırı gerçekleşirilmiş ve bu saldırılarda 31 kişi hayatını kaybetmişti. Hıristiyan liderler, saldırıların El Kaide ya da Taliban mensupları tarafından, kendilerinin Batı'yla ittifak yapmalarından intikam almak için yapıldığını iddia ettiler.

İHA

Anahtar Kelimeler: