Yardım miktarı 9 milyon dolara ulaştı

Türkiye'nin gerek resmi, gerekse sivil kanallardan Güneydoğu Asya'daki depremzedelere sağladığı yardım 9 milyon dolara ulaştı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, 26 Aralık'ta Güneydoğu Asya'da meydana gelen deprem ve sonucunda oluşan dev dalgaların yol açtığı felaketin ardından Türkiye, uluslararası camia içinde etkilenen ülkelere yardım elini ilk uzatan ve kapsamlı yardım sağlayan ülkeler arasında yer aldı.

Türk hükümeti, Endonezya, Sri Lanka, Tayland, Maldivler ve Malezya hükümetlerine toplam 1 milyon 250 bin ABD Doları tutarında nakdi insani yardım yaparak, bu çerçevede Endonezya'ya 600 bin, Sri Lanka'ya 350 bin, Tayland'a 125 bin, Maldivler'e 100 bin ve Malezya'ya 75 bin ABD Doları aktardı.

Reklam
Reklam

Hükümetin, buna ek olarak, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi aracılığıyla Somali'ye 20 bin, Seyşeller'e de 10 bin ABD Doları ilettiği bildirildi.

Felaketin büyüklüğü ve yarattığı önemli tahribat göz önünde bulundurularak yapılan son değerlendirme uyarınca, Türkiye'nin etkilenen bölge ülkelerine 1 milyon 280 bin ABD Doları tutarındaki yardımının toplam 5 milyon dolara tamamlanması kararlaştırıldı.

Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan geniş çaplı kampanya çerçevesinde açılan banka hesaplarına ise bugüne kadar 2,6 milyon YTL'yi aşkın bir meblağ yatırıldı.