Yargı çalışanları adalet istiyor

İSTANBUL (İHA) - Büro Emekçileri Sendikası'na üye yaklaşık 30 kişi, İstanbul Adliye Sarayı önünde bir basın açıklaması yaparak "Yargıda adalet istiyoruz" dedi.

Farklı sivil toplum örgütlerinin basın açıklamalarına ev sahipliği yapan İstanbul Adliye Sarayı'nın bugünkü konukları yargı çalışanları oldu. Grup adına bir açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Mustafa Aktaş, yargı alanında çalışanların kamu çalışanları arasında en mağdur kesim olduğunu belirterek, "Eksik personelle, eski hizmet binalarında ilkel koşullarda, sefalet düzeyinde bir ücret karşılığında yargı hizmetleri yürütülmeye ve adalet sağlanmaya çalışılmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Aktaş, yargı emekçilerinin özlük hakları itibari ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabiiyken, cezai sorumlulukları 2802 Sayılı Hakim ve Savcılar Yasası ile düzenlendiğini söyleyerek, "Yargı hizmeti yürütülürken hakim, savcı, mübaşir ve diğer personel bir bütün olarak değerlendirilmektedir; ancak ekonomik iyileştirmeler söz konusu ise farklı uygulamalarla karşı karşıya kalınmaktadır. Son olarak Adalet Bakanlığı tarafından hakim ve savcıların tazminatlarının artırılması yönünde yasa teklifi Meclis gündemine getirilmiş, Bakanlığın son çalışmasında hakim ve savcılar dışındaki yargı emekçileri iyileştirme kapsamı dışında tutulmuştur. Yoğun iş yükü altında yargı hizmetlerini yürüten yargı çalışanları arasında eşitsizliğe neden olan bu yasa teklifinden vazgeçilmesi istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mustafa Aktaş'ın konuşması memurlar tarafından alkışlar eşliğinde "Yargıda Adalet İstiyoruz" sloganları ile kesildi. Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.