Yargıtay, Cihaner'in dava dosyalarını istedi

Yargıtay, Cihaner hakkındaki iki ayrı davanın birleştirme kararı beklenmeden kurye ile Daireye gönderilmesine karar verdi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in ''Ergenekon terör örgütü üyesi olmak'' suçlamasıyla yargılandığı dava dosyası ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen ve sanıkları arasında Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu, ''İrtica ile mücadele eylem planı'' dava dosyasının, birleştirme kararı beklenmeden kurye ile Daireye gönderilmesine karar verdi. Cihaner'in ''görevi kötüye kullanma'', ''evrakta sahtecilik'' ve ''imar kirliliğine neden olmak'' suçlamasıyla yargılandığı davaya, Yargıtay 11. Ceza Dairesinde devam edildi.

Reklam
Reklam

Duruşmaya verilen aranın ardından Daire Başkanı Ülker, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Cihaner'in ''Ergenekon terör örgütü üyesi olmak'' suçlamasıyla yargılandığı dava dosyası ile İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen ve sanıkları arasında Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu, ''İrtica ile mücadele eylem planı'' dava dosyasının, birleştirme kararı beklenmeden, incelenmek üzere kurye ile Daireye gönderilmesine karar verildiğini açıkladı.

Ülker, Erzurum'daki dava dosyasını göndermeyen ve verdiği cevabi yazıda, yazışma ve nezaket kurallarına aykırı davrandığını gerekçesiyle Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ve yetkilileri hakkında da Adalet Bakanlığına suç duyurusunda bulunulmasına, HSYK'nın konu hakkında bilgilendirilmesine karar verildiğini söyledi.

Daire Başkanı Ülker, dava dosyasındaki eksikliklerin de giderilmesi için 28 Mayıs tarihine erteledi.

-CİHANER'E DESTEK EYLEMİ-

Duruşma öncesi, ''Ergenekon Tertibine Karşı Dayanışma Grubu'' Yargıtay bahçesinde bir eylem yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Semiha Gökçen Boya, Cumhuriyeti korumak için bir araya geldiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Duruşma sonrasında da aynı grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.