Yargıtay, Demirel'in beraat kararını bozdu

Sahibi bulunduğu 3 şirkete Halkbank'tan 159 milyon dolar usulsüz kredi kullandırdığı iddia edilen Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel hakkında verilen beraat kararını Yargıtay bozdu. Davanın 8 sanığı arasında bulunan Yahya Murat Demirel, Yargıtay'ın bozma kararına karşı tepkisini, "Çocukken komşunun bahçesinden çaldığım erik bile bu davaya ek yapılıyor" sözleriyle dile getirdi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Yahya Murat Demirel'in sahibi bulunduğu Dempa A.Ş., Era Finansal Kiralama ve Üniversal şirketlerine Halkbank'tan 159 milyon dolar kredi verilmesi ile ilgili dava, Yargıtay'ın bozma kararından sonra yeniden görülmeye başlandı. Duruşmaya, sanıklardan Yahya Murat Demirel, Mualla Halis Türk, Hüsnü Barbaros Olcay ile Gökalp Baştürk katıldı. Mahkeme başkanı, sanıklar hakkında daha önceden delil yetersizliğinden vermiş oldukları beraat kararının Yargıtay 6. Ceza Dairesi tarafından bozulduğunu açıkladı. Bozma kararında, davaya sanık olarak dahil edilmesi yolunda hakkında soruşturma açılan Halkbank'ın eski Genel Müdürü Yenal Ansel ve arkadaşlarının akibetinin beklenmeden karar verilmesinin usule aykırı olduğunun belirtildiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

"BOZMA KARARI YANLIŞ"

Yahya Murat Demirel, mahkemenin vermiş olduğu beraat kararının yerinde olduğunu, Yargıtay'ın bozma kararının yanlış olduğunu söyledi. Mahkeme heyetinin kararında direnmesinin banka davalarında emsal teşkil edeceğini ifade eden Demirel, "Neredeyse çocukken komşunun bahçesinden çaldığım erik bile bu davaya dahil edilecek" şeklinde konuştu.

Diğer sanıklar da Yargıtay'ın bozma kararına itiraz edilmesini istedi. Halkbank avukatları bozma kararına uyulmasını isteyerek, "Bankaya verilen zarar milyonlarca dolar. Demirel'in bankaya olan borcu Türkiye'deki hakimlerin 1 yıllık maaşı kadardır" dedi. Bunun üzerine Demirel, "O zaman önce asın, sonra kesin" şeklinde yanıt verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler: