Yargıtay gerginliğin düşürülmesi için hazır

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, hükümet-yargı arasındaki krizin aşılması için hazır oldukları sinyalini verdi.

Yargıtay binasına gelişinde gazetecilerin dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmesine ilişkin sorularını cevaplandırdı. Gerçeker, "Gerginliğin ortadan kaldırılması için neler yapılabileceğini görüştük, gerginliğin düşürülmesi için görüş birliğine vardık. Cumhurbaşkanı'na yargının sorunlarını anlattım. Kendisi bize yardımcı olacağını söyledi" dedi.

Bir gazetecinin, 'Yazılı bir açıklama yapacak mısınız' sorusuna Gerçeker, "Olabilir" cevabını verdi.

Reklam
Reklam

GERÇEKER BİLDİRİYİ SAVUNDU

Alınan bilgiye göre, Gerçeker görüşmede Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisinin siyasi olarak karşılanmasından duyulan üzüntüyü de aktardı. Yargıtay'ın gerilim yaratma amacını taşımadığını kaydeden Gerçeker, sadece yargı bağımsızlığı konusundaki kaygıların aktarıldığını ifade etti. Gerçeker, bildirideki beklenti ve kaygıların karşılanması beklentisini de aktardı.

Gül ise yargının tartışmalarla yıpratılmaması konusunda herkese görev düştüğüne işaret ederek, yargı ile Adalet Bakanlığı arasında kurulacak diyalog ortamının taleplerin karşılanması noktasında önem taşıdığını vurguladı. Gül, tansiyonun düşmesi için çalışmalarda bulunacağını, bu süreçte yargının hassasiyetlerini de özellikle dikkate alacağını kaydetti.

İHA