Yargıtay, Mehmet Ağar'ın cezasını onadı

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mehmet Ağar hakkında Susurluk davası kapsamında...

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Mehmet Ağar hakkında Susurluk davası kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili 'cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu' iddiasıyla verdiği 5 yıl hapis cezasını onadı. Yerel mahkemenin kararının temyiz incelemesini yapan daire, onaylama kararını oy birliğiyle aldı.

Kararın onanmasıyla Ağar, 2 yıl cezaevinde yatacak. Daha sonra şartlı tahliye olacak olan Ağar'a 5 yıl da kamu hizmetinden yasaklı hale gelecek.

SUSURLUK'TAN CEZA ALANLAR

Reklam
Reklam

İstanbul 6 No'lu DGM, Susurluk davasını 12 Şubat 2001 tarihinde karara bağlamıştı. Sanıklardan İbrahim Şahin ve Korkut Eken 6'şar yıl hapis cezası almıştı ve ömür boyu da kamu hizmetinden men edilmişlerdi. Eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Oğuz Yorulmaz, Enver Ulu, Mustafa Altunok, Ercan Ersoy ve Ziya Bandırmalıoğlu ile milletvekili Sedat Bucak'ın şoförü Abdülgani Kızılkaya, Haluk Kırcı, Yaşar Öz, öldürülen Ömer Lütfi Topal'ın iş ortakları Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir de 4'er yıl hapse mahkûm edilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: