Yargıtay, Pınar Selek'e verilen cezayı bozdu

Yargıtay, Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin yargılanan Pınar Selek'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozdu.

Pınar Selek davası, 16 yıl sonra 3. kez bozuldu.

1998 yılında Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin yargılanan sosyolog Pınar Selek, bu yılın ocak ayında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, bu kararı esas ve usülden bozdu. Yargıtay’dan ilerleyen saatlerde ayrıntılı bir açıklama bekleniyor.

Pınar Selek, PKK üzerine yürüttüğü araştırma nedeniyle gözaltına alınmış ve Mısır Çarşısı patlamasında bombayı yerleştiren kişi olduğu gerekçesiyle 1998 yılında bu yargılanmaya başlanmıştı.

Reklam
Reklam

Davadan beraat eden ancak tartışma yaratan adli tıp raporuyla tekrar yargılanmaya başlanan Pınar Selek’le ilgili mahkemelerin verdiği kararlar, daha önce 2 kez daha Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Son olarak bu yılın ocak ayında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Selek’le ilgili son bozma kararını bugün Yargıtay 9. Ceza Dairesi verdi.

Yurt dışında yaşayan Selek, bir kez daha İstanbul 12. Aırt Ceza Mahkemesi’nde gıyabında yargılanacak.

Anahtar Kelimeler: