Yargıtay, Sayıştay ve Danıştay’tan İznik Çinisine Büyük İlgi

İznik’e özel olarak gelen Yargıtay, Sayıştay ve Danıştay üst düzey mensuplarına

İznik’e özel olarak gelen Yargıtay, Sayıştay ve Danıştay üst düzey mensuplarına Çinici İznik Firması tarafından İznik Çinisinin nasıl yapıldığı hakkında brifing verildi.

Özel olarak İznik’e geldiklerini öğrenilen ve Çinici İznik Firmasının atölyesinde misafir edilen Türkiye’nin üst düzey mensuplarına çini brifingi verildi. İznik Çinisinin yapım aşamalarını, Çinici İznik üretim müdürü Mehmet Özer tarafından aşama aşama Çinci İznik firmasının birinci katında bulunan üretim atölyesinde gösterildi. Desen çalışmaları, boyama işlemlerini ise ikinci katta inceleyen üst düzey Yargıtay, Sayıştay ve Danıştay mensupları İznik Çinisine hayran kaldıklarını ve özellikle Çinici İznik Firmasının çalışma alanlarını çok beğendiklerini belirttiler. Çini alışverişi de yapan kalabalık grup daha sonra İznik’in tarihi yerlerini gezerek İznik’ten ayrıldılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: