Yargıyı etkileme soruşturmasında, Kantarcıoğlu'nun dosyası Yargıtay'a gönderildi

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da şüphelileri arasında bulunduğu adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs soruşturmasında dinlemeye...

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da şüphelileri arasında bulunduğu adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs soruşturmasında dinlemeye takılan Anayasa Mankemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu ve bazı yüksek yargı mensuplarının dosyasının Yargıtay’a gönderildiği belirtildi.
Ergenekon kapsamında yürütülen ‘adil yargılamayı etkileme’ soruşturması kapsamında aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni Nihan Atasagun, Ergenekon tutuklusu milletvekili Mehmet Haberal’ın kardeşi Ali Haberal ile oğlu Erkan Bülent Haberal’ın da olduğu 11 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı.
Soruşturma kapsamında yapılan teknik takibe Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoglu ile birlikte bazı Yargıtay ve Danıştay üyelerinin de takıldığı kaydedildi. Kantarcıoğlu ve diğer isimlerin yüksek yargı mensubu olması nedeniyle dosyaları ayrılarak Ankara’ya gönderildi. Soruşturmayı yürüten savcı Cihan Kansız’ın Kantarcıoğlu ve Yargıtay üyelerinin dosyasını Yargıtay’a, Danıştay üyelerinin dosyasını ise Danıştay’a gönderdiği belirtildi.
‘Gereğinin takdirinin yapılması’ talebiyle gönderilen dosyalarda söz konusu yüksek yargı mensuplarının diğer şüpheliler ile yaptıkları telefon görüşmelerinin yer aldığı öğrenildi.
Soruşturma kapsamında yapılan teknik takipte, belirtilen tarihlerde CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal’ın Seyfi Oktay’ı arayarak, Anayasa paketi değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu ile görüşmesini istediği iddia edilmişti. Oktay’ın da Kantarcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu bazı Anayasa Mahkemesi üyeleriyle görüştüğü ve görüşmeye ilişkin Baykal'ı telefonla bilgilendirdiği iddia edilmişti.
Savcı Kansız tarafından İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede şüpheliler Seyfi Oktay, Ali Hadi Emre, Kudbettin Kaya, Tülay Bekar, Mehmet Cengiz, Canfer Balçık ve Hüseyin Yıldırım’a terör örgütü üyesi olmak, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve yargı görevini yapanı etkileme suçlaması yöneltildi.
Sefa Altıoğlu, Nihan Atasagun, Ali Haberal ve Bülent Haberal ise örgüte yardım etmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve yargı görevini yapanı etkileme ile suçlandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz