Yarım Asırdan Beri Süren İftar Geleneği

Burhaniye ilçesine bağlı Dutluca Köyü'nde, toplu iftar geleneği 50 yıldan bu yana devam ediyor. Köyde...

Burhaniye ilçesine bağlı Dutluca Köyü'nde, toplu iftar geleneği 50 yıldan bu yana devam ediyor. Köyde iftar yemeğini her gün bir aile üstlenirken, bayanlar tarafından hazırlanan yemekler tüm köy halkına ikram ediliyor.

İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki 420 nüfuslu Dutluca Köyü'nde iftar geleneği devam ettiriliyor. Köyde iftar yemeğini her gün bir aile üstlenirken tüm köylü iftarı birlikte açıyor. Köylü bayanların imeceyle hazırladıkları yemekler, köyün gençleri tarafından da servis ediliyor. Köylü kadınlar iftarı üstlenen ailenin evinde yemek yerken erkeklerde cami de toplanıyor. Tatlısından tuzlusuna, iftar sahibinin ekonomik durumuna göre hazırlanan çeşit çeşit yemekler hep birlikte yer soflarında yenirken, köylüler geleneği devam ettirme kararlılığında.

Reklam
Reklam

Yıllardır toplu iftar adetlerinin devam ettiğini bildiren belirten köy sakinlerinden Muharrem Kaya, yaşatmaya kararlı olduklarını söyledi. Herkesin sırayla yemek verdiğini bildiren Kaya, ”İftar geleneğini yaşatmaya kararlıyız. Ramazan ayı gelince iftarı her gün bir aile üstleniyor. Buradan fakirler de yararlanıyor” dedi.

Köyde birlik ve beraberliğin çok iyi olduğunu bildiren köy muhtarı İsmail Durmaz da, ”Yıllardır toplu iftar geleneğini devam ettiriyoruz. Sırayla herkes iftar yemeği hazırlıyor. Yemeklerin hazırlanmasında ve servisinde ise imece usülü çalışıyoruz. Köylü kadınlar yemekleri hazırlarken köyün gençleri de servisi üstleniyor. Bu geleneği sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz