Yarım Asırdır Saat Tamiri Ile Geçimini Sağlıyor

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde Osman Karataş isimli saat tamircisi yarım asırdır saat tamiri yaparak evinin geçimini...

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde Osman Karataş isimli saat tamircisi yarım asırdır saat tamiri yaparak evinin geçimini sağlıyor. Karataş, piyasada ucuz saatlerin artmasından dolayı saat tamirine eskisi gibi ilgi gösterilmemesinden şikayetçi.
1964 yılından itibaren saat tamirciliği yaptığını belirten Osman Karataş, "Yaklaşık 50 yıldır saat tamiratı yaparak evimin geçimini sağladım. Teknoloji değişti ve gelişti. Bizde mecburen ayak uydurmak zorunda kaldık. Artık günümüzde saat tamirciliği mesleği de kaybolmaya yüz tutan meslekler arasına girdi diyebiliriz. Çünkü piyasada bulunan ucuz saatlerden dolayı pek kimse saat tamiratı için gelmiyor. Bu yüzden işlerde eskisi gibi değil bir hayli düştü."dedi.
Yaklaşık 50 yıldır iş yerinde saat tamiratı yapan Karataş, işlerin azalması ve dükkan kiralarının artmasından dolayı atölyesini bir minibüsün içine taşıyarak mobilize olarak hizmet vermeye başladığını ifade ederek, "İlçemizde son yıllarda kiralar arttı. Bu yüzden bende 6 aydır bir minibüsün içerisinde mesleğimi sürdürüyorum. Her türlü saat tamiri, her çeşit pil takımı yaparak halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Oğlumu da yanıma aldım birlikte saat tamiratı yapıyoruz. Hiçbir zaman meslek, sanat ölmez. Bende oğluma bunu öğretmeye çalışıyorum. Belki eski işler yok ama Allah’a şükür yine de evimize ekmeği yine buradan götürüyoruz."diye konuştu.
Osman Karataş’ın oğlu Murat Karataş’ta baba mesleği olan saat tamirciliğini 15 yıldır yaptığını kaydederek, "Bu meslek baba mesleği. Babam 50 yıl saat tamiratı yaparak bizlerin bu hale gelmesini sağladı. Günümüzde bu ve buna benzer mesleklerde unutulmaya yüz tuttu. Çünkü bende olmasam babamda yanında çalıştıracak çırak bulamazdı ve belki bu işi sonlandıracaktı. Yani bu işe pek ilgide kalmadı. Yeni nesil zaten saati aksesuar olarak kullanıyor. O nedenle bu mesleğinde unutulan meslekler arasına girdiğini düşünüyorum."diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz