Yarım Asırlık Bot, Dalış Turizmine Hizmet Edecek

MERSİN (AA) - Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 2 yıl önce hurdaya ayrılan bot, Silifke ilçesinde dalış turizmine hizmet edecek.

MERSİN - Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 2 yıl önce hurdaya ayrılan bot, Silifke ilçesinde dalış turizmine hizmet edecek. Alman yapımı 64 yıllık SG-113 sahil güvenlik botu, Taşucu Turizm İşletmeciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Eylül ayında denize batırılacak. Dernek Başkanı Saadet Sayın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıl önce hurdaya ayrılan 27 metrelik botu, Akdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan aldıklarını belirtti. Botta temizlik çalışmasının sürdüğünü ifade eden Sayın, şu bilgileri verdi: "Doğaya zarar vermemesi için gereksiz materyaller çıkarıldı, kimyasal atıklar temizlendi. Batırılacak alanla ilgili araştırmalarımız da sürüyor. Deniz altı arkeolojisini dikkate alarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile koordineli hareket ediyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izin aldık. Deniz canlılarının yuvalaması ve dalış turizmine katkıda bulunması amacıyla botu batıracağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: