Yarım asırlık yol, 15 metre genişletiliyor

ORDU (İHA) - Ordu'nun Çamaş İlçesi'nde 1950'li yıllarda yapılan ve o tarihlerde Fatsa İlçesi'ne bağlantı yolu olarak kullanılan 4 metrelik yol, 15 metre olarak genişletiliyor.

Yol çalışmalarında bir aksaklığın olmaması için Kaymakam Zafer Engin'in de katıldığı törenle kurban kesildi. Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, kesilen kurbanın kanını ilk önce kendi alnına, daha sonra da Kaymakam Zafer Engin'in alnına sürdü. Ayparçası, "Yapılan hizmetlerden halkımız çok memnun. Bu yol bizim çok eski ana yolumuzdur" dedi. Başkan Ayparçası, daha önceden 4 metre genişliğinde olan yolun Fatsa ile Çamaş ilçelerini birbirine bağladığını ifade ederek, "Bu yolun bitmesiyle mesafe zaman olarak 5-10 dakikaya düşüyor. Yolumuzu Köy Hizmetleri ve Çamaş Belediyesi olarak ortaklaşa yapıyoruz. Çok güzel bir çalışma temposu yakaladık. Bu çalışmalarımız diğer yollarımızda da devam ediyor. Bir yıl sonra ilçemizde ana yol problemi kalmayacak. İlçemiz sorunları çok olan bir ilçe. Hiçbir şey hayatta zor değildir. Yeter ki parçalara ayırmasını bilelim. Çalışma şeklini değiştirdik. Bir işi bitirmeden diğer işe geçmiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çamaş Kaymakamı Zafer Engin ise, "Bu yolun 1950 yılında kazma kürekle yapıldığını duymuştum. Yöremizin coğrafi yapısı gereği parçalı dağınık bir yerleşim sistemi var. Dağınık yapı sistemi alt yapı problemlerini beraberinde getiriyor. En önemli sorun ulaşım. Belediyemizin çalışmalarını takdirle takip ediyorum" şeklinde konuştu.
Öte yandan yolun gezilmesi sırasında AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Giden'in, vatandaşların fark ettiği bir yılanı eline alması heyettekileri şaşkına çevirdi. Başkan Giden yılanı ölmesin diye yol kenarındaki bahçeye attı.