Yarımca Sanayi’de geri dönüşüm toplantısı

Büyükşehir ve Körfez Belediyeleri Yarımca Oto Sanayi Sitesi’nde atık ve geri dönüşüm konularında toplantısı düzenledi

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde Oto Sanayi Sitesi’nde bulunan işletme sahipleri ve çalışanlarına yönelik atık ve geri dönüşüm konularında bilgilendirme yapıldı.

ATIK MOTOR YAĞLARI ANLATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Körfez Belediyesi Başkanlığı’nın ortak çalışmasıyla Yarımca Sanayi Sitesi Toplantı Salonu’nda toplantıda ‘Araç Bakım-Onarım İşlemleri Sonrasında Oluşan Atıklar ve Geri Kazanım ve Bertaraf Yöntemleri’ konulu bilgilendirme sunumu yapıldı. Seminerde sunum yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürü Hüseyin Kılıç, Sanayi sitesine gelen araçlarda bakım ve onarım faaliyeti sonrası oluşan ve oluşması muhtemel atık motor yağları konusunda bilgi verdi.

Reklam
Reklam

BERTARAF LİSANSLI TESİSLERDE YAPILMALI

Tehlikeli atıklar, ömrünü tamamlamış lastikler, atık aküler vb. atıkların kaynağında toplanmasının ve bu atıklarının geri kazanım ve bertarafları üzerinde duran Kılıç, bunların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı tesislerle yapılmasının gerekliliği üzerinde durdu. Kılıç, bu ve benzeri atıkların evsel atıklar ile birlikte konteynıra atılması ayrıca doğaya da bilinçsiz bir şekilde bırakılmaması gerektiği konusunda bilgiler verdi.

YÖNETMELİK HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kılıç, doğayı kirleten ve insan sağlığına büyük zararları olan bu atık türlerinin, Çevre Kanunu’na ve bu kanuna istinaden yürürlükle olan yönetmelik hükümleri kapsamında nasıl ayrı biriktirileceği ve geri kazanımı ve bertarafının nasıl olacağı hususunda aydınlatıcı bilgiler verdi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz