Yarın Babalar Günü

Ankara - Evlatların babalarına duydukları sevgi, yarın, milyonlarca kalbin bir arada attığı özel bir gün olan "Babalar Günü"nde yeniden ifadesini bulacak.

Haziran ayının 3. pazarı, Babalar Günü... Babalar Günü'nün tarihçesine ilişkin iki ayrı kaynak bulunuyor. Bunlardan ilkine göre, Babalar Günü Batı Virginia'da ortaya çıktı. Burada yaşayan John Dowdy,annesini kaybettikten sonra onun yerini alan babası için böyle özel bir gün kutlanmasını istedi.

Bir başka araştırmaya göre ise 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd, 6. çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attı.

Reklam
Reklam

Babalar Günü, ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'da kutlandı. Bu tarihten sonra ABD'nin diğer eyaletlerine yayılan Babalar Günü için ilk resmi kutlama ise 1924'te ABD Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle gerçekleştirildi.

Türkiye'de ise özellikle 1980'li yılların sonlarına doğru kabul gören Babalar Günü, yaygın bir şekilde kutlanıyor.Bu özel gün de tıpkı Anneler Günü ve Sevgililer Günü gibi
hediyelik eşya mağazalarının yüzünü güldürüyor. Babaların seveceği gömlekler, kravatlar, giysiler, parfümler, çakmaklar, hobilerine göre olta takımları, evlerinde boş zamanlarında yaptıkları tamirat işlerinde kullanacakları alet takımları, müzik dinlemekten zevk alan babalara sevdikleri albümler, akla gelebilecek
her şey mağazalarda bekliyor.

Belki anneler kadar içten gösteremeseler de en az onlar kadar sever babalar çocuklarını... Bu Pazar siz de bir hediyeyle, internetten kartla, seveceklerini tahmin etmeseniz de mutlulukla kabuledecekleri bir buket çiçekle, ama en iyisi bir kucak sevgiyle babanıza gidin.

Reklam
Reklam