Yarın Kadir Gecesi

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, yarın idrak edilecek Kadir Gecesi dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, yarın idrak edilecek Kadir Gecesi dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ürgüp, mesajında, Ramazan'ın son günlerine yaklaşılırken, İslam aleminin, bu manevi atmosferi bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

İnsanları engin düşünmeye ve değerlendirmeye yönlendiren bu gecenin, her zaman ve her mekanda muhtaç olunan birlik ve beraberliğe katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Ürgüp, saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulacağını ümit ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Mübarek gecede, güzel vatanda sevginin, hoşgörünün, barış ve huzurun olmasını dileyen Ürgüp, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu gece, feyiz ve bereketi bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'dir. Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne kavuşmanın da sevincini yaşıyoruz. Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizde, ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilinmeli, bugünü her gün yaşamaya gayret etmeliyiz. Kırgınlık, dargınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği egemen kılarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız."

-Sel'in mesajı-

Sel de gurbette ve sılada bulunan tüm Suşehrili hemşehrileriyle İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik etti.

Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayının 27. gecesine denk gelen Kadir Gecesi'nin manevi atmosferine dikkati çeken Sel, "Bin aydan daha hayırlı" olan, kulun Rabbine en yakın olduğu kutlu gece olan Kadir Gecesi'ne erişmenin huzur ve mutluluğu içinde olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Faziletleri saymakla bitmeyen mübarek gecenin en iyi şekilde değerlendirilmesinin herkes için hayırlı olacağını vurgulayan Sel, "Bu gecede kırgınlıklara, dargınlıklara son verip, varsa kırık kalpleri de onaralım. Bu vesileyle bütün Suşehrili hemşehrilerimin ve İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik eder, dünyanın huzura kavuşmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Merve Topuz - Faruk Kara / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: