Yarının Liderleri Türkiye'yi Tanımak Için Geldi

Politicsinthefield.com tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Turkey Exchange programı için 11 farklı ülkeden 14 başarılı...

Politicsinthefield.com tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Turkey Exchange programı için 11 farklı ülkeden 14 başarılı öğrenci Türkiye’ye geldi.

Öğrenciler, 14-24 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek programda, Türkiye’nin önde gelen akademisyen, gazeteci, iş adamı ve aydınları bir araya gelecek. 10 günlük program dünyanın dört bir yanından gelen öğrencileri Türkiye’ye ve bölgeye dair önemli konular hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor. İkinci kez düzenlenen programla katılımcılar, Türkiye’deki güncel tartışmaları akademik toplantılar, kamu kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaretler aracılığıyla gözlemleme, çalışma ve analiz etme fırsatı bulacak.

Reklam
Reklam

Projenin yürütücüsü Baybars Örsek’in verdiği bilgiye göre, Kanada, İsviçre, Singapur, Almanya, Filistin, İngiltere, Yunanistan, ABD ve Cezayir’den gelen öğrencilerin her biri ülkelerinde bir düşünce kuruluşunda ya da medyada görev yapıyor.

The Turkey Exchange programı iki bölümden oluşacak. Bir dizi seminerden oluşan akademik programda, 'Türkiye ve Suriye Devrimi', 'Türkiye-AB ve Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceği', 'Orta Doğu barış sürecinde Türkiye’nin rolü', 'Mevcut ve gelecekteki ekonomik reform riskleri', 'Boru hattı siyaseti ve Türkiye’nin enerji alanındaki rolü', 'İç ve dış ilişkiler sürecinde AK Parti', 'Kürt sorunu Terör ve PKK; Türkiye’nin anayasal ve hukuki sistemi', 'Türkiye’de kadınlar, Su siyaseti ve Türkiye’nin dış politikası' gibi konular ele alınacak.

İkinci bölüm ise 'Liderlerle diyalog' başlığını taşıyor ve katılımcıların Türkiye’nin sosyal, siyasi ve ekonomi liderleri ile görüşme ve konuşma fırsatı bulması hedefleniyor.

Program kapsamında aralarında Prof. Dr. Talip Küçükcan, Prof. Dr. Hasan Köni, Bülent Keneş, Mustafa Akyol, Ceyda Karan, Nuh Yılmaz, HughPope, Cengiz Çandar, JoostLagendijk ve Prof. Dr. Fuat Keyman’ın da olduğu uzmanlar Türkiye’nin aktif dış politikasını ve ‘Arap Baharı’ sonrasında bölgede yeniden şekillenen Türkiye imajını ele alacak.

Reklam
Reklam

22-23 Ocak tarihlerinde Ankara’da olacak heyet Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğünü ziyaret ederek başlayacakları Ankara programında; TRT, TOKİ, TİKA, Bilgi Teknolojileri Kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı ziyaretlerini gerçekleştirecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: