Yarınlara Umut Projesi Ile 40 Çocuk Hayata Tutundu

Gaziantep il merkezinde madde bağımlısı olan ve risk altında bulunan 40 çocuk, Yarınlara Umut Projesi...

Gaziantep il merkezinde madde bağımlısı olan ve risk altında bulunan 40 çocuk, Yarınlara Umut Projesi ile hayata tutundu.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığı ile gerçekleştirilen yarınlara umut projesi kapsamında 30 çocuk hayata tutundu. 18 yaş altı 40 çocuğun aileleri ile görüşülüp, ikna edilen çocuklar Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına bağlı Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezine yönlendirildi. Burada ilk tedavi dönemini tamamlayan 10 çocuk proje kapsamında Umut Evine alındı.

Reklam
Reklam

Metal Şekillendirme Kursu çerçevesinde tespit edilen 20 çocuğa, proje ortağı Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi atölyesinde 3 ay süren kaynakçılık kursu verildi. SODES tarafından öğrencilere kurs sürecinde 15 TL cep harçlığı verildi. Kursu başarı ile tamamlayan çocuklar, İŞKUR, sanayi ve meslek odalarına yönlendirilerek işe yerleştirilmeleri yönünde çalışmalar yapıldığı belirtildi. Tespit edilen 10 çocuk ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde yüzme eğitimi ve rehberlik dersi aldı.

Madde bağımlısı çocukların toplum ve sosyal hayata adaptasyonları sağlamaya çalıştıklarını dile belirten İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “Gençlerimizi madde kullanımından uzak tutmak ve tekrar toplumu kazandırmak için tüm kamu kurum ve kuruluşlarla, yerel yönetimlerle işbirliği halinde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: