"Yarış mahkemede değil pistte kazanılır"

Formula 1'de (F1) çaylak sezonu olmasına karşın şampiyonluğu son yarışta Ferrari pilotu Kimi Raikkonen'e kaptıran McLaren'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, yarışı sonradan mahkemede değil de pistte kazanmak istediğini söyledi.

F1 2007 sezonunun son yarışında şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılan ancak kötü bir müsabaka sonrası şampiyonluğu Ferrari pilotu Raikkonen'e kaptıran Lewis Hamilton Brezilya'da basın mensuplarına ilginç açıklamalarda bulundu.

Brezilya Grand Prix'sinin ardından eleştirilerin hedef noktası haline gelen McLaren'in çaylak pilotu Hamilton, kendisini savunarak, "Henüz 22 yaşındayım ve önümde daha kazanacak çok yarış ve belki de şampiyonluklar var. Bunu başarabileceğimden endişe etmiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

"YARIŞ PİSTTE KAZANILIR"
Kimi Raikkonen'in son iki yarışta çok iyi çıkardığını ve şampiyonluğu hak ettiğini de vurgulayan Hamilton, Ferrari'nin Brezilya GP'siyle ilgili olarak itiraz başvurusunda bulunma iddialarıyla ilgili olarak ise çarpıcı açıklamalarda bulunarak, "Bence yarış pistte kazanılır. Ben yarışı pistte kazanmak istiyorum" diye konuştu.

F1'in ilk siyahi pilotu olarak pistlerde mücadele eden ve yine bu alanda şampiyonluk yaşamaya çok yaklaşan Hamilton, sezonun son yarışı olan Brezilya GP'sinde üst üste sorunlar yaşamış ve yarışı 7. sırada bitirerek, Kimi Raikkonen'in sadece 1 puan gerisinde şampiyonluğu rakibine kaptırmıştı.

Kimi Raikkonen'in zaferiyle sonuçlanan Interlagos Pisti'ndeki yarışta Williams pilotu Nico Rosberg ve BMW Sauber pilotu Robert Kubica'nın yakıt tanklarındaki ısı fazlalığının kurallara aykırı olduğunu belirten McLaren yetkilieri yarışa itiraz edebileceklerini duyurmuşlardı.