Yarışmanın ön elemesi yapıldı

2013 Yılı “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve proje yarışmasının merkez ilçe ön elemesi yapıldı.

Yazılı bir basın açıklaması yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, “Kadın çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen Eğitim-Yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerimizin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla ülke çapında “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı bir program düzenlenmiştir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsal kesimde yaşayan kadınlara götürülen hizmetlerin ana akış noktasını yayım eğitimleri oluşturmaktadır. Yayım eğitiminin amacı ise; Tarımsal verimliliği artırmak ve kırsal kalkınmayı hızlandırmak için insan kaynaklarını geliştirmek” yani insana yatırım yapmaktır. Bu anlamda kadın erkek yayım personelinin “bütünlükçü” bir yayım sistemini uygulayarak kırsal ailede hem kadın hem erkek üreticilere; tarımsal faaliyetleri, ev ve aile sorumluluklarını yönetme becerisi kazandırmaya yönelik yayım eğitimi uygulanmaktadır.

Reklam
Reklam

Kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın sosyal ve ekonomik statüsünün daha da yükseltilmesi, onların tarımsal kalkınma içindeki rollerinin daha da arttırılması ve buna bağlı olarak sosyo-ekonomik bakımdan daha güçlü bir hale getirilmesi hedefimizdir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2004 yılından beri düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi ve Proje Yarışması bu yılda 81 ilde düzenlenecektir.

Bu yıl düzenlenecek olan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi ve proje yarışmasının merkez ilçe ön elemesi İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.

Yapılan yarışmaya Acıpayam Köyünden Neslihan Kaya, Karşıbağ Köyünden Süphan Bataray, Ortaçalı Köyünden Ayşe Saltık, Salkaya Köyünden Güllü Ünal, Yazıkonak Köyünden Kebire Atamaz ve Yedigöze Köyünden Saadet Yavuz katılmıştır.

Düzenlenen yarışma sonucunda Karşıbağ Köyünden Süphan Bataray birinci olmuştur. Birinci olan yarışmacı İlçe Müdürlüklerimizce seçilen çiftçilerle birlikte 21 Mart 2013 tarihinde Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılacak olan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje yarışmasına katılacaktır.

Reklam
Reklam

Bu yarışma sonucunda birinci olan çiftçimiz 29 Mayıs 2013 tarihinde Gümüşhane’de düzenlenecek olan bölge yarışmasına katılacaktır. 21 Mart 2013 tarihinde düzenlenecek olan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi ve Proje Yarışmasına tüm halkımız davetlidir” dedi.

Ajans23/Arzu Akın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: