Yarışmaya 200 Öğrenci Katıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sanayi İşbirliği, Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama...

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sanayi İşbirliği, Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından KOSGEB girişimcilik destekleri kapsamında düzenlenen yarışmaya 200 öğrenci 165 proje ile müracaat etti.

Öğrencilerin mezuniyet sonrasında yapacağı iş olanaklarının projeye aktarıldığı çalışmaların değerlendirileceği yarışmada öğrencilere 40 bin TL, 10 bin TL ve 35 bin TL ödül verileceğini açıklayan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sanayi İşbirliği, Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Ahmet Sarıtaş, öğrencilere projeler oluşmadan önce Girişimcilik Dersi verildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Zor eleme sonrasında finale 15 projenin kaldığını belirten Sarıtaş, “Yarışmaya üniversitemizde 200 öğrencimiz 165 proje ile başvurmuştur. Çok değerli iş fikirleri ve projeler geldi. Bu projeleri üniversite içerisinde oluşturduğumuz ön değerlendirme kurulu ile zor bir eleme neticesinde finale kalmaya hak kazanan 15 iş fikrini belirledik. 28 Haziran’da finale kalmayı başaran projelerin, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Saatcı başkanlığında üniversitemiz ve Özel sektör temsilcilerimizin oluşturduğu kurul önünde öğrencilerimiz tarafından sunulacak ve ödül almaya hak kazanan projeler belirlenecek” dedi.

İş Planı yarışmasının gelecekte girişimcilik şöleni şeklinde düzenlemek istediklerini ifade eden Sarıtaş, “Girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ülkemizin gelişmesi ve en büyük 10 ekonomi arasına girebilmemiz için çok önemlidir. Bizler de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak bu yarışmayı önümüzdeki yıllarda girişimcilik şöleni şeklinde düzenleyerek, bölgemizde girişimcilik kültürünün gelişmesi yönünde gerekli katkıyı sağlayacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: