Yarışmaya geldiler yemekten zehirlendiler

Robot Yarışması'na katılan öğrencilerden 72'si dağıtılan yemeklerden zehirlendi.

Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Demircan, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan Robot Yarışması'na katılan öğrencilerden 23'ünün hastanelerinde, 49 kişinin de diğer hastanelerde gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) iş birliğinde Başkent Voleybol Spor Salonu'nda düzenlenen ''5. Uluslararası Robot Yarışması''na katılanlardan bazıları, dağıtılan kumanyayı yedikten sonra bulantı, karın ağrısı ve kusma gibi şikayetlerle, 112 ambulansları aracılığıyla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin bir kısmının tedavi edildiği GÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Demircan, yaptığı açıklamada, Robot Yarışması'nda öğlen yenilen kumanyadan sonra saat 15.30 gibi gıda zehirlenmesine bağlı bulguların hastalarda kendi göstermeye başlandığının söyledi.

İlk saatlerde hastanelerine birkaç vakanın getirildiğini anlatan Demircan, ''Bunlardan 13'ü 18 yaş üstü, 10'u da 18 yaş altı lise öğrencisi çocuktu. Durumları, iki gün önceki gıda zehirlenmesi vakalarına oranla çok daha iyi, daha hafif seyrediyor. Erişkin olan hastaları, sadece serumla tedavi ettik. Şu an 4 hastanın tedavisine devam ediliyor, diğerleri taburcu edildi. Çocuklar içinde de bir hasta taburcu edildi, diğerleri de taburcu olacak düzeyde görünüyor'' diye konuştu.

Demircan, hastaların genel durumlarının iyi olduğunu, tehlikeli bir durumun olmadığını ifade ederek, ''112 ile yaptığımız görüşmede de 49 kişinin de ambulanslarla diğer hastanelere sevk edildiğini öğrendik. Bazılarına da olay yerinde müdahale edilmiş. Başvurunun azaldığını söylüyorlar'' dedi.

Reklam
Reklam

Demircan, olay yerinden ayrılarak evlerine gidenlerden de, bulguların görülmesi halinde hastanelere başvuru olabileceğini söyledi.

Bu arada Demircan, iki gün önce gerçekleşen gıda zehirlenmesi olayında tedavi altına alınan hastaların tümünün taburcu edildiğini, olayın gerçekleştiği gün toplam 140 hastaya müdahale ettiklerini sözlerine ekledi.

''PEŞİNDEYİZ, ŞİKAYETÇİYİZ VE TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'' Tedavi altına alınarak taburcu edilen hastalardan 17 yaşındaki Mehmet Emin Üstüntaş, haşlanmış tavuk bulunan yemeği saat 12.30-13.00 gibi yediğini; saat 16.00 gibi karın ağrısı ve kusma şikayetleri ile kendini kötü hissettiğini anlattı. Olay yerine 10-15 ambulans geldiğini belirten Üstüntaş, hastanede kendilerine serum takıldığını, şu an iyi olduğunu söyledi.

17 yaşındaki Kubilay Kuzucu'nun annesi Gülay Kuzucu ise oğlunun yarışma için bir yıldır hazırlandığını ve çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, ''Milli Eğitim Bakanlığı bir iyilik yaptı, yarışma düzenledi. Ardından çocukları zehirledi. Bunun peşindeyiz, şikayetçiyiz ve takipçisi olacağız'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yarışmaya Bursa'dan katıldıklarını belirten 17 yaşındaki Serhat Ö. ise arkadaşlarının da rahatsızlandığını belirterek, şikayetçi olacaklarını, ifade vermek için karakola gideceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz