Yarışmaya ‘yörük Yareni’ İle Katılacaklar

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yöremizi Tanıyalım” yarışmasına katılacak. Çalıca İlköğretim ve...

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yöremizi Tanıyalım” yarışmasına katılacak. Çalıca İlköğretim ve Ortaokulu’nda yörük yareni düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen yörük yarenine Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, eşi Şerife Çaylı ile birlikte katılırken, veliler de yoğun ilgi gösterdiler. Bağlama, düdük, sipsi, kaval, cura, davul-zurna eşliğinde gösteriler gerçekleşirken, yörük kıyafetli yarenler sahnede hareketli türküler eşliğinde bol, bol oynadı.

Yarenlerin oyununa zaman zaman konuklarda katıldı. Temel Köyü Arap Oyunu ekibinin gösterisi de yaren gününe damgasını vururken, Okul Müdürü Alim Yörük, “Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 'Yöremizi Tanıyalım' konulu bir proje yarışması var. Bizde okul olarak bu yarışmaya katılıyoruz. Müzik öğretmenimiz Elif Dalkıran, Teknoloji ve Tasarım öğretmeniz Özlem Ayat’ın koordinesinde Yörük Yareni projesiyle katılacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: