Yarıyıl tatili Termal turizmine can verdi

Okulların yarı yıl tatiline girmesi ile birlikte Türkiye’nin en önemli Termal turizmine sahip olan Yalova’nın...

Okulların yarı yıl tatiline girmesi ile birlikte Türkiye’nin en önemli Termal turizmine sahip olan Yalova’nın Termal ilçesine bağlı kaplıcalar yüzde yüz doluluk oranına ulaştı.

Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Termal kaplıcaları kış ayında da turizm sektörünün yüzünü güldürdü. Marmara bölegesinin turizm cenneti olması yolunda büyük bir rol üstlenen Yalova’nın Termal ilçesi kaplıcaları ünü ile dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlarken okulların yarı yıl tatiline girmesi ile dolup taşıyor. Termal kaplıca işletmeleri yetkililerinden Fatma Soylu, Yalova termal kaplıcalarının çok eski bir tarihe sahip olduğunu belirtrek, "Kaplıcalarımız özellikle bu dönemde yarı yıl tatili olduğu için yerli turistlerimize hizmet vermektedir. Yurtdışından gelen gelen turistlerimizde var özellikle rus ve araplar. Doluluk oranımız şuanda yüzde yüz. Gelen müşterilerimizi kabul edemiyoruz. Önceden rezervasyon yaptıran müşterilerimize hizmet veriyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Rus turistlerin sıcak havuzdan çıkıp kara yattıklarını ve tekrar havuza girdiklerini anlatan Soylu, "Sıcak havuzlarımız ısısı 35 derece kaynak suyumuz normalde 60 derece ama biz bunu havuza verirken şebeke suyunda ilave yapmıyoruz. Kaplıca suyumuzu havuzu doldurup burada doğal yolla soğutuyoruz." dedi.

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ise "Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da Termal, ayrı güzel. Bu nedenle özellikle yerli turistlerimiz kısa süreli tatillerinde Termal'i tercih ediyor. Yerli turistler dışında bölgemizde bulunan otellerde Rus, Arap ve Japon turistlerimizde Termal ilçemizi tercih ediyor." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz