YAŞ 3. gün toplantısı başladı

Yüksek Askeri Şura 3. gün toplantıları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Çakmak Salonu’nda başladı.

Yüksek Askeri Şura'nın 3. gün toplantısı başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan YAŞ'ta bugün general kadrosuna yükseltilecek albaylar ile disiplin ve ahlaki durum nedeniyle hakkında idari işlem yürütülen subayların dosyaları görüşülecek.

Yüksek Askeri Şura 3. gün toplantıları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Çakmak Salonu’nda başladı. Sabah 9.30'da başlayan toplantıya Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve 8 orgeneral ve oramiral katıldı.

Reklam
Reklam

Dün 5 saati aşkın süre ile görüşme yapan YAŞ'ta generallerin durumu değerlendirdiği belirtilirken, bugün ise general ve amiralliğe terfi edecek albayların durumu değerlendirilecek. Ayrıca disiplin ve ahlaki durumu nedeniyle TSK'dan ilişikleri kesilmesi planlanan subayların da dosyaları bugünkü toplantının ikinci bölümünde incelenecek.

YAŞ toplantılarında alınan kararların yarın tamamlanarak imzalanması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderilmesi bekleniyor. Kararlar, Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmesinin ardından kamuoyuna açıklanacak.(ANKA)