Yaş çay destekleme bedelleri ödenmeye başladı

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, yaş çay destekleme bedellerinin çay müstahsiline ödenmesine başlandığını...

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, yaş çay destekleme bedellerinin çay müstahsiline ödenmesine başlandığını bildirdi.

Ayar, 160 milyon liralık yaş çay destekleme bedellerinin yarın itibariyle üreticilerin hesaplarına aktarılacağını ifade ederek, "Önceki iki yıl itibarıyla destekleme pirim bedeli ödemelerine bakıldığında 2010 yılında 126 milyon, 2011’de ise 148 milyon 421 bin liradan 121 milyon 800 bin’i 29 Mart 2011’de, geri kalan 29 milyon 621 bin lira ise 18 Mayıs 2011 tarihinde ödenmiştir. Daha önceki yılların destekleme prim bedeli ödemeleri ise bu tarihlerden daha sonraya sarkmıştır." dedi.

Reklam
Reklam

Destekleme primlerinde herhangi bir gecikme yaşanmadığı ifade eden Ayar, "Önceki yıllarda olduğu gibi ödemelerimizi 29 Mart tarihine denk getirdik. Mayıs ayında başlayacak olan 2012 yaş çay kampanyasının şimdiden üreticilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: