Yaş krizine hafta sonu “molası”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 1 Ağustos Pazar günü toplanan ve terfiler ile atamalarda krize neden olan Yüksek Askeri Şura'ya ilişkin bugün herhangi bir görüşme trafiği yaşanmadı.

ANKARA (ANKA) – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 1 Ağustos Pazar günü toplanan ve terfiler ile atamalarda krize neden olan Yüksek Askeri Şura'ya ilişkin bugün herhangi bir görüşme trafiği yaşanmadı.

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran, baş döndürücü zirve ve görüşme trafiğine sahne olan Ankara’da bugün sessizlik hakim oldu. Başbakan Erdoğan, referandum kampanyası nedeniyle Isparta ve Antalya’da meydanlara çıkarken, Ankara’da komuta kademesinde basına sızan her hangi bir görüşme yaşanmadı.

Reklam
Reklam

Dün gece Balyoz Davası’nda 102 muvazzaf ve emekli subay ile ilgili yakalama emrine ilişkin itirazın kabul edilmesi, ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un bir saatlik görüşmesi Ankara’da 1 ve 2 numara için atama yapılması beklentisini yükseltmişti. Bazı çevrelerde, bugün atamalarda bir gelişme yaşanacağı yönünde beklenti olmasına karşın, bugün saat 21.45 itibariyle bu konuda herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Başbakan yarın da Afyonkarahisar ve İzmir’de olacak. Böylece Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı konusunda yarın da bir atama veya gelişme yaşanması beklenmiyor.