Yaş Pasta Kursu İçin Kura Çekildi

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesinin hazırladığı ve Sakarya Valiliği İl İstihdam Kurulu'nda kabul görerek uygulamaya...

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesinin hazırladığı ve Sakarya Valiliği İl İstihdam Kurulu'nda kabul görerek uygulamaya girecek olan Yaş Pasta Kursuna katılacak kadınları belirlemek amacı ile kura çekimi yapıldı.

Haziran ayında Erenler Yunus Çiloğlu Lisesinde gerçekleştirilecek olan Yaş Pasta Kursu'nda 20 kadın kurs görecek. Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şubesi'nin projesi olan ve Sakarya Valiliği İl İstihdam Kurulu tarafından onaylanan kurs için 85 kadın başvurdu. Kursiyerler kura ile belirlendi.

Reklam
Reklam

Kurs hakkında açıklamalarda bulunan TKB Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, "Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü'nün destekleriyle Yunus Çiloğlu Lisesi'nde Yaş Pasta Yapımı Kursu vereceğiz. Haziran ayında başlayacağımız kurs İlimizde de bir ilk olacak. Kursa 18-40 yaş arası en az İlköğretim Okulu mezunu bayanlar katılabilecek. Kurs toplam 280 saat sürecek. Kursiyerlere gündelik 20 TL verilecek. Keşke günlük olarak daha fazla verdirebilsek fakat 20 TLiçin bile çok mücadele verdik. Biz bu 20 kişinin haricinde Halk Eğitim Merkezi ile görüştük. Kurada çekilen 20 kişinin dışında kalanlarda, Halk Eğitim Merkezinde konu ile ilgili bir kurs açıldığı an burada eğitim görecekler. Yani kimse dışarıda kalmayacak" dedi.

Yağan, ayrıca kursun sonunda kursiyerlere 'Yaş Pasta Yapım Sertifikası' verileceğini ifade etti. Daha sonra yapılan kura çekiminde ise; Erenler Yunus Çiloğlu Lisesinde Yaş Pasta Kursu görecek olan 20 kadın belirlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: